Eskimogås

Eskimogås

Anser rossii

Kjenn igjen eskimogås på lyd eller bilde og loggfør observasjonene dine i Fuglepass.

  • Last ned fra App Store
  • Last ned på Google Play
Forekomst: Ganske sjelden

Eskimogås (Anser rossii) er en liten, hvit gås i andefamilien. Den er en trekkfugl utbredt i Nord-Amerika, hekker i arktiske strøk og tilbringer vinteren lenger sør. Fjærdrakten er hvit med svarte vingespisser, nebb og bein er svakt rosa, og øynene er mørke. Arten var tidligere plassert i slekten Chen, men regnes nå til Anser.

Visste du?

  • Arten var tidligere klassifisert i slekten Chen, men er omplassert til Anser.
  • Svært lik den hvite varianten av snøgås, men mindre og med annen nebbfarge.

Om arten

Kjennetegn

Liten, kompakt hvit gås (omtrent 53–66 cm) med svarte vingespisser. Svakt rosa nebb og bein, mørke øyne og relativt kort hals; furer i fjærdrakten langs nakken kan sees på nært hold. Skilles fra den hvite varianten av snøgås ved mindre størrelse og annerledes nebbfarge; snøgås virker større og mer langhalset.

Familie

Anatidae

Størrelse

Svært stor (svane)

Farger

hvit, svart, rød

Om leveområdet

Hekker i arktisk tundra, særlig på steinete øyer med busker og gress. Utenom hekketiden bruker den åpne, lavtliggende jordbruks- og beiteområder nær vann og våtmarker.

Føde

Planteeter som beiter på gress, skudd, frø og røtter i åpne marker og våtmarksområder.

Atferd

Trekkfugl som ofte opptrer i flokker; beiter ved å nappe vegetasjon på bakken og er årvåken. Hekker på åpne, rovdyrfattige øyer i arktiske strøk.

Kilder

Se også