Brun løvsanger

Brun løvsanger

Phylloscopus fuscatus

Genkend brun løvsanger på stemmen eller et foto, og noter dine observationer i Fuglepas.

  • Hent i App Store
  • Hent i Google Play
Forekomst: Almindelig

Brun løvsanger (Phylloscopus fuscatus) er en lille insektædende sanger, omtrent på størrelse og bygning som en gransanger. Den har diskret, brunlig fjerdragt, men en tydelig lys øjenbrynsstribe og en skarp, smækkende kontaktlyd gør den ofte nemmere at høre end at se. Arten yngler i Østasien og overvintrer i Sydøstasien.

Vidste du?

  • Dens skarpe, smækkende “tsek”-kald afslører ofte fuglen i tæt krat.
  • Den færdes diskret lavt i vegetationen og ses tit kun som en hurtigt bevægende skygge mellem grenene.

Stemme

Kald

Om arten

Kendetegn

Lille, ensartet brunlig sanger uden vingebånd, med tydelig lys øjenbrynsstribe, mørk øjenstribe og forholdsvis mørke ben. Undersiden er lys med svagt bufftonede flanker; næbbet er fint. Skiller sig fra lignende løvsangere ved mere ensartet brun fjerdragt uden grønlige toner og den markante øjenbrynsstribe; den ses ofte lavt i krattet og vipper jævnligt med halen.

Familie

Sylviidae

Størrelse

Bitte lille (fuglekonge)

Farver

brun, hvid, grå

Om levestedet

Forekommer i tætte krat, pile- og birkekrat, rørskove og fugtige områder langs vandløb og vådområder samt i skovbryn og ungskov. Uden for yngletiden udnytter den bredt forskellige former for tæt, lav vegetationsdække.

Føde

Primært små insekter og andre hvirvelløse, som den plukker fra blade, kviste og lav vegetation.

Adfærd

Skjult og rastløs i tætte buske, hvor den fouragerer lavt og ofte bevæger sig hurtigt gennem vegetationen. Den afgiver jævnligt et skarpt, smækkende kald og kan ses vippe med halen under fødesøgning.

Kilder

Se også