Lille kjove

Lille kjove

Stercorarius longicaudus

Genkend lille kjove på stemmen eller et foto, og noter dine observationer i Fuglepas.

  • Hent i App Store
  • Hent i Google Play
Forekomst: Almindelig

Lille kjove (Stercorarius longicaudus) er den mindste af kjoverne og yngler i de arktiske egne af Eurasien og Nordamerika. Den kendes på sine meget lange halefjer og en elegant, terneagtig flugt. Den overvintrer i de sydlige dele af Atlanterhavet og Stillehavet.

Vidste du?

  • Den mindste kjoveart.
  • Mindre røverisk end andre kjover og kan virke terneagtig i flugten.

Om arten

Kendetegn

Lille, slank og smalvinget kjove omtrent på størrelse med en hættemåge. Meget lange, spidse halefjer; glinsende sort isse og nakke, hvidt bryst og hvid hals med gulligt skær. Ryg og vingeoversider brungrå med sorte svingfjer og sort hale. Mere slank, smalvinget og grårygget end almindelig kjove, og flugten virker ofte terneagtig.

Familie

Stercorariidae

Størrelse

Stor (krage)

Farver

grå, sort, hvid, gul

Om levestedet

Ruger i de arktiske egne af Eurasien og Nordamerika. Overvintrer i de sydlige dele af Atlanterhavet og Stillehavet.

Føde

Lever hovedsageligt af mus, insekter, æg og småfugle.

Adfærd

Flyver ofte lange strækninger med passiv, bueformet flugt, hvor kroppen følger vingeslagene på ternevis. Mindre røverisk end andre kjover og søger ofte selv føde som mus og insekter samt tager æg og småfugle.

Kilder

Se også