Rødbrystet svale

Rødbrystet svale

Cecropis semirufa

Genkend rødbrystet svale på stemmen eller et foto, og noter dine observationer i Fuglepas.

  • Hent i App Store
  • Hent i Google Play
Forekomst: Temmelig sjælden

Rødbrystet svale (Cecropis semirufa) er en relativt stor svale med teglrød underside og overgump samt mørkeblå overside. Den forekommer i Afrika syd for Sahara og ses ofte over åbne landskaber. Arten vurderes som livskraftig globalt.

Vidste du?

  • Genetiske studier har flyttet arten fra slægten Hirundo til Cecropis.
  • Nogle bestande bevæger sig i takt med regntiderne og besøger områder både nord og syd for Ækvator under regnperioden.

Om arten

Kendetegn

Teglrød underside og overgump kombineret med blank mørkeblå overside. Har iøjnefaldende metallisk blå pletter på hovedets sider, der dækker både øreområdet og øjet. I flugt ses en beigefarvet forkant på undervingen. Skelnes fra moskésvale ved den beigefarvede (ikke hvide) undervingeforkant og ved at mangle lys strube.

Familie

Hirundinidae

Størrelse

Lille (gråspurv)

Farver

orange, sort, blå, hvid

Om levestedet

Åbent skovland, græsmarker, kanter af vådområder og andre åbne miljøer.

Føde

Lever primært af flyvende insekter, fanget i luften over åbent terræn og langs vådområder.

Adfærd

Flyver kraftigt med hyppige glid og markante retningsskift; jager ofte lavt til mellemhøjde over åbne områder.

Kilder

Se også